Geodesic Dome Türkiye

02-05-2018 23:59    1337

Geodesic “jeodezik” kubbe yapılar günümüz teknolojisinde event, organizasyon ve yaşam alanı olarak kullanabilmek amacıyla üretilmiş, çelik yapıya sahip üzeri pvc membran, ahşap, cam olarak kaplanabilen yapılardır. Geodesic “jeodezik” yapılar kullanım alanı geniş ve çok pratik kurulabilen yapılardır. Geodesic Latinceden gelen bir kelimedir, anlamı dünyayı eşit üçgenler ile bölmek demektir. Tasarımları doğrultusunda yapı endüstrisine uygun sağlıklı ve yaşanabilir olarak üretilmektedir. 3.5 metre çapından 30 metre çapına kadar üretilebilen yapılar her mevsimde kullanılmaya uygundur. İmalatı aşamasında kullanılan malzemeler insan sağlığı ve yönetmeliğine uygundur. 6 metre çapında bir Geodesic yapı 24 m2 civarında bir kullanım alanı sağlamaktadır. Bu tip yapılar satış noktası veya lansman için kullanılabilir. Bu tip yapılar bir havuzu kapatmak için, imalat için, tarım için kullanılabilmektedir.

Kullanılan taşıyıcı : Geodesic yapılarımız galvaniz malzeme çelik ve ahşap kullanılarak yapılmaktadır. Bu ahşap yapıda yüksek derecede mukavemet ve denge sağlamaktadır.

Kullanılan kaplama pvc : Yapıların üst kaplaması pvc materyaller ile sonsuz renk seçeneği olarak yapılmaktadır. Kullanılan malzeme esneme özelliğine sahip, 10 yılı bulan kullanım süresi ile çok uzun yıllar dayanım sağlamaktadır. Aleve dayanıklı, su geçirmez ve UV dayanımı olan malzemeler ile imalat yapılmaktadır.

Kullanılan kaplama Cam : Kubbe yapılar, üzerlerindeki kaplamalar olarak Cam ve Ahşap olarak kullanılabilmektedir. Genel olarak Cam ve Ahşap kullanılan yapılar kalıcı yapılardır. Bu tip yapılar yaşam alanları olarak tasarlanır.

Kullanılan Kapılar ve Geçişler : Geodesik yapılar için giriş kapıları tasarımına göre uygulanmaktadır.  Bir çok Geodesic yapıyı birbirine bağlamak için geçişler ise yine aynı ahşap mantığı ile yapılır. Ve aynı malzeme ile kaplanabilir.

Aydınlatma ve Seslendirme : Yaptığımız yapılarda Aydınlatma ve Seslendirme için imkanlar sonsuzdur. İstenilen noktaya aydınlatma için armatür ve seslendirme için hoparlör koyulabilmektedir.

Dijital Baskı : Geodesic yapılarda dış yüzeylere branding yapmak hatta kullanılan malzemeye geçici baskı yapmak ve lansman yapmak mümkündür.

İklimlendirme : Yaptığımız Kubbe Yapılarda iklimlendirme mümkündür. Isıtma ve soğutma için istenilen noktalara hava girişi için portatif kapaklar ve girişler koyulabilir. Doğalgaz, elektrik gibi ve klima gibi kaynaklar ile iklimlendirme sağlanabilir.


Etiketler: